UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен та Кулеба обговорили спільні зусилля щодо якнайшвидшої передачі Україні додаткових ЗРК Patriot

Глава МЗС України заявив, що надання допомоги від США допоможе покращити ситуацію на полі бою.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба у четвер, 18 квітня, провів зустріч із Державним секретарам США Ентоні Блінкен. Сторони обговорили спільні глобальні зусилля щодо якнайшвидшого надання Україні більшої кількості систем протиповітряної оборони Patriot і ракет.

"Ми обидва наголосили на гострій необхідності ухвалення Конгресом США додаткового пакета допомоги Україні. Це стане сигналом сили та впевненості, що дасть змогу Україні врятувати життя та покращити ситуацію на полі бою", - зазначив міністр закордонних справ у соцмережі Х.

Читайте також: Якщо рішення про допомогу Україні не ухвалять в обхід Сенату, фінальне голосування відбудеться не раніше 29 квітня — депутат

Кулеба також наголосив, що цінує зусилля Ентоні Блінкена щодо сприяння в ухваленні необхідних рішень.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що законопроєкти про іноземну допомогу, в тому числі фінансування для України та Ізраїлю, винесуть на голосування ввечері 20 квітняУкраїнський документ передбачає виділення 61 млрд доларів, з яких 23 млрд можуть бути використані на поповнення американських арсеналів для подальшого їх спрямування ЗСУ. Окремим пунктом прописане надання Силам оборони у найкоротший термін далекобійних ракет ATACMS.