UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен: якщо Путін поїде до Європи, його мають арештувати і передати суду

Держсекретар, водночас, нечітко відповів на питання, чи чекала б та сама доля російського президента, якби той приїхав до США.

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що після видачі ордеру від МКС на арешт президента Росії Владіміра Путіна, європейські країни, які підписали Римський статут мають затримати кремлівського диктатора, якщо той приїде із візитом до однієї з країн. Про це повідомляє Європейська правда.

"Я вважаю, що кожен, хто є учасником (Міжнародного кримінального – Ред.) суду й має певні зобов'язання, повинен виконувати свої зобов'язання", – зазначив Блінкен, коментуючи питання, чи мають в Європі затримати Путіна, якщо він вирішить туди поїхати.

Державний секретар, водночас, відповів ухильно на питання, чи чекала б та сама доля російського президента, якби той приїхав до США.

"Не можу говорити наперед, тому що, очевидно, треба розглядати закони, а ми, як ви знаєте, не є учасником Міжнародного кримінального суду. Тому я б не хотів це обговорювати", – додав він, припустивши, що Путін навряд чи планує приїхати у США найближчим часом.

Читайте також: Ордер на арешт Путіна був виданий вчасно — Фельдгузен

Раніше, на тлі новини про видачу міжнародного ордеру на арешт кремлівського диктатора Владіміра Путіна, міністр закордонних справ Бразилії Мауро Вієйра заявив, що російський президент ризикує бути заарештованим у його країні, адже Бразилія поважає та дотримується рішень Міжнародного кримінального суду.