UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блекаут терору РФ: Зеленський розповів, коли Путін шукатиме шляхи до справжнього миру

Зеленський також закликав дати Україні всю необхідну зброю.

Президент Володимир Зеленський заявив у Німеччині, що Україна разом із союзниками повинна забезпечити “блекаут російському терору”, щоб Росія почала шукати шлях до миру. Про це він сказав під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

"Ця війна триває лише тому, що Путін має можливість продовжувати війну, терор і удари по Україні”, – сказав президент України.

За його словами, основна перевага Путіна – ракетні удари, КАБи, ударні безпілотники. Росія буде змушена шукати шлях до справжнього миру, коли здатність Росії тероризувати сусідів буде обмежена. Глава держави наголосив, що Україна разом з Німеччиною здатні це зробити.

Читайте також: Стало відомо, коли пройде черговий Рамштайн

"Питання: чи не настав той момент, щоби партнери дали нам ту всю зброю, щоби ми могли викинути росіян? Настав!", – вважає Зеленський.

Також Зеленський під час конференції з відновлення України в Берліні заявив, що нашій державі потрібно щонайменше сім систем ППО Patriot для захисту ключових міст.

Нагадаємо, генерал-лейтенант запасу Повітряних сил США Девід Дептул вважає, що з допомогою F-16 ЗСУ матимуть можливість бити по ключових цілях у РФ. Також це знизить здатність окупантів розгортати свої сили в Україні. До слова, кілька країн вже повідомили, що дозволять захисникам використовувати свої борти для ударів по території Росії. Йдеться про Нідерланди та Данію