UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біженцями залишаються 6,3 млн українців, а 5 млн — ВПО

Чверть українців не можуть повернутися додому через війну.

Українська влада 29 червня 2023 року повідомила, що відповідно до законодавства про надзвичайний стан із зони бойових дій у підконтрольних Україні районах Донецької, Харківської та Херсонської областей з липня 2022 року було евакуйовано 139 тисяч громадян. Управління розвідки Великої Британії наголошує, що це лише одна частина поточної широкої кризи переміщення в Україні.

Читайте також: Станом на травень 2023 року постійне населення України становить 29 млн осіб – УІМ

За оцінками ООН, 6,3 мільйона українців залишаються біженцями та понад 5 мільйонів внутрішньо переміщеними особами. З довоєнним населенням у 44 мільйони чверть українців залишаються змушеними залишити свої домівки внаслідок вторгнення Росії.

Нагадуємо, населення Німеччини зросло на 1,3% до 84,4 мільйона, що є найбільшим річним стрибком з часів возз'єднання країни понад три десятиліття тому. Зростання на 1,12 мільйона людей відбулося виключно коштом іноземців, які переїхали до Німеччини. Чиста імміграція досягла 1,46 мільйона людей — у порівнянні з 329 тисячами роком раніше, в основному за рахунок руху біженців з України.