UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь готує нові провокації на кордоні з Україною, щоб показати китайцям свою силу - ЦНС

Там спробують звинуватити Україну.

Білорусь хоче провести так звані операції під чужим прапором в прикордонній зоні з Україною. Про підготовку силових відомств повідомляє Центр національного спротиву.

Влада сусідньої країни хоче вдатися до провокацій, які самі ж успішно попередить. Її мета - показати китайським колегам свої силові можливості.

"З 8 по 19 липня на території республіки Білорусь проходять перші спільні навчання сил спеціальних операцій ЗС РБ та військовослужбовців Народно-визвольної армії КНР. Навчання мають статус "антитерористичних", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Білорусь вперше в історії прибули військові з Китаю: подробиці

Також повідомляється, що напередодні навчань та прибуття китайських підрозділів до Білорусі, заступник начальника Генштабу Білорусі генерал-майор Владімір Купріянюк заявив про загрозу підготовки та проведення на території його країни збройних провокацій "в умовах нарощування присутності підрозділів спеціального призначення, найманців і різноманітних добровольчих формувань у прикордонних районах".

"Ця заява була покликана підготувати інформаційне поле для проведення білоруською стороною власних провокацій, адже їй буде вкрай вигідно в контексті вступу білорусі до Шанхайської організації співробітництва (ШОС) та перших спільних антитерористичних навчань з НВАК показати спроможність власних органів безпеки до реагування на загрози", - додали у ЦНС.

У Центрі кажуть, що в планах у білоруських силовиків "успішно присікти збройні провокації" вздовж українсько-білоруського кордону. Після цього Білорусь спробує звинуватити Україну.

Нагадаємо, білоруський диктатор Аляксандр Лукашенка робитиме все, аби його країна не брала прямої участі у російсько-українській війні. І хоча зараз Владіміра Путіна влаштовує пасивна роль Білорусі, варто пам’ятати, що господар Кремля при бажанні також зробив би все, аби втягти РБ безпосередньо у бойові дії.