UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля села Новий Путь у Курській області ЗСУ готують для батальйонів російських військових оперативне оточення. У Forbes розповіли, як це можливо

Там припускають, що Москва протиставить українським силам більшу кількість російських окупантів, але частина з них — погано навчені молоді призовники. 

Аналітик Девід Екс розповів про нову стратегію ЗСУ у Курській області, яка полягає у швидкому переміщенні та взятті російських військ в оточення. У матеріалі для Forbes він наголосив, що, швидше за все, те саме вони зробили минулого тижня, прорвавши російську оборону біля населеного пункту Новий Путь, що шокувало багатьох. 

На його думку, операція відбувала наступним чином: українська тактична група, очолювана 95-ю повітряно-штурмовою бригадою, перерізала шлях праворуч у міру просування за Новий Путь і через південні квартали найближчого російського міста Веселе. Тобто зараз ЗСУ розвертаються в бік головного Курського виступу.

"Якщо українці, які наступають на північний схід від Нового Путі, зможуть з'єднатися з українцями, які перебувають на головній ділянці, то вони відсічуть потенційно тисячі росіян між собою і кордоном", — пише аналітик.

Спробам Сил оборони сприяють і місцеві географічні умови. Річка Сейм утворює природний кордон вздовж північного краю потенційно кишені, яка з лівого та правого флангів обмежена наступами українських військ. Зважаючи на те, що ще у серпні захисники знищили усі мости через річку, росіяни, які знаходяться на півдні від неї — а їх можуть бути цілі батальйони — повинні покладатися лише на понтонні переправи або вузький сухопутний міст через Коренєве. Та ЗСУ мають намір зруйнувати і цей логістичний об'єкт, чим аналітик пояснює їх наступ на місто. 

Екс також наголосив, що російське командування може відправити в регіон близько 38 тисяч військових, що доволі непогано проти, за попередніми даними, 10 тисяч українських воїнів. Проте частина цього російського угруповання — погано навчені молоді призовники. 

Читайте також: Покарали за нахабство: ЗСУ уразили російську БМД із десантниками у Курській області

Нагадаємо, 12 вересня ЗСУ розпочали наступ на ще одній ділянці фронту у Курській області — у Глушковському районі, одразу просунувшись там на кілька кілометрів вглиб. У підрозділі БпЛА Khorne у суботу показали відео, на якому видно, як українська бронетехніка пройшла через прорив російської оборони там та попрямувала до села Веселе. Там також розповіли, що російські строковики знову опинилися під загрозою оточення, що з ними сьогодні — невідомо.