UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Красногорівці триває штурм росіян із застосуванням важкої бронетехніки: Цехоцький розповів про перші результати ЗСУ

До таких дій окупанти вдаються, коли не можуть досягти успіху, проводячи штурми малими та великим піхотними групами. 

Офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький розповів, що на покровському напрямку російські окупанти пішли в атаку за допомогою 14 одиниць важкої бронетехніки в напрямку Красногорівки. Захисники вже підбили п'ять одиниць — чотири БМП та танк. Бої там тривають, зауважив військовий під час телемарафону.

"Також знищено близько 30 окупантів, це лише за ніч, інші дані будуть пізніше, — наголосив він. — Протягом минулої доби було ліквідовано близько 50 окупантів, збито понад 10 БпЛА та деактивовано засобами РЕБ 97 одиниць БпЛА ворога". 

Востаннє штурм із застосуванням такої кількості техніки — 12 одиниць — росіяни проводили в ніч на друге вересня. В перерві між цим вони щодня здійснюють штурми малими та великими піхотними групами. 

"Їм треба якийсь час оговтатися, накопичити сили, підтягнути цю техніку. Тому така пауза в 10 днів, — пояснив Цехоцький. — І коли вони не досягають того успіху, на який розраховували піхотними штурмами, тоді вони намагаються такими залізними ударними механізованими кулаками бити по обороні". 

Читайте також: Аналітики показали, як виглядає Красногорівка, де росіяни контролюють більшу частину міста

Тим часом військовий журналіст Богдан Мирошников наголошує, що ЗСУ контролюють лише 10% площі Красногорівки, але фактично це найважливіші 10%. Він попередив, що остаточний відхід з міста може поставити під загрозу правий фланг ЗСУ на покровському напрямку.