UA / RU
Підтримати ZN.ua

Били і морили голодом: ДБР затримало двох працівників військкомату Самбору за знущання з чоловіка

Чоловіка утримували у військкоматі з 12 вересня.

Державне бюро розслідувань затримало заступника начальника одного з відділів Самбірського ТЦК і військового-водія цього ж відділу, причетних до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату. У ДБР повідомили, як затримані знущалися з чоловіка.

«Попередньо встановлено, що 19 вересня 2023 року військовослужбовець-водій побив громадянина, при цьому погрожував йому зброєю. Він бив потерпілого руками та ногами по тілу та обличчю. Відповідне відео було поширено мережею Інтернет у цей же день», – зазначили в ДБР.

Правоохоронці встановили, що потерпілого тримали у військкоматі з 12 вересня. Затримані морили його голодом, били та знущалися. Все це робилося для того, аби чоловік добровільно пройшов військово-лікарську комісію.

«Працівники ДБР на місці події продовжують вивчати всі обставини інциденту», – додали в Держбюро.

Читайте також: Мобілізація в Україні: чи можуть ТЦК впливати на рішення ВЛК

Напередодні з’явилося скандальне відео, на якому чоловік у крові розповідає на камеру, що його протягом шести днів утримують у Самбірському Територіальному центрі комплектування та б'ють. Є ще одне відео, яке зняв вже інший чоловік, на якому видно, як працівник військкомату застосовує фізичну силу щодо постраждалого. У Львівському обласному ТЦК не стали спростовувати правдивість відео. 

На відео також видно, що військовий, який бив постраждалого чоловіка, розмахував пістолетом та погрожував йому вбивством: «У багажник, поїхали, закопаю і ніхто не знайде; за*башу на*уй, ти не людина».  В цей час його колега у формі просто спостерігає за цим. 

Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за фактом порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 406 КК України).