UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бійці 47 бригади FPV-дроном поцілили у підбитий БТР, в якому ховалися росіяни

Українські військові застосовують дрони-камікадзе для знищення окупантів.

Бійці 47 окремої механізованої бригади «Маґура» за допомогою FPV-дрона ліквідували російських військових на авдіївському напрямку, які намагалися сховатися у підбитому бронетранспортері.

Відповідне відео у своєму Telegram-каналі опублікував волонтер і громадський діяч Сергій Стерненко.

Нещодавно на цьому ж напрямку воїни третього полку спецпризначення імені Святослава Хороброго також за допомогою дрона-камікадзе атакували російські позиції.

Із початку жовтня росіяни безперервно намагаються захопити Авдіївку, яку називають ключем ЗСУ до Донецька. Ворог продовжує атакувати з півночі та півдня, а Сили оборони чергують успіхи з невдачами, захищаючи місто.

Начальник служби зв’язків із громадськістю 47 ОМБР Дмитро Лазуткін зазначив, що ворог на цьому напрямку застосовує доволі нестандартні прийоми. Наприклад, нещодавно росіяни атакували начебто з піхотою на БМП-3, але виявилося, що на броні спеціально розміщені манекени, щоб відволікти вогневі засоби, а сам піхотний підрозділ ворога намагався зайти з іншого флангу, проте його вчасно виявили і знищили.

Командир другого механізованого батальйону Окремої президентської бригади Ігор Губаренко розповів, що на північному фланзі авдіївського напрямку тривають бої біля залізниці, російська армія намагається захопити Степове.