UA / RU
Підтримати ZN.ua

Безпілотники атакували аеропорт «Хрести» у російському Пскові – росЗМІ

Пошкодження отримали військово-транспортні літаки Іл-76.

У ніч із 29 на 30 серпня в аеропорту «Хрести» у російському місті Псков, де спільно базуються цивільні та військові літаки, сталися вибухи.

Російські пропагандистські ресурси повідомляють про атаку безпілотників, у результаті якої пошкодження отримали щонайменше два літаки.

Читайте також: Московську область атакували безпілотники

Місцеві мешканці зазначають, що чули щонайменше вісім вибухів. Також лунали звуки детонації.

Попередньо, територію аеропорту атакували безпілотники. Російські пабліки пишуть про шість прильотів та влучання у два літаки у зоні аеродрому.

Губернатор Псковської області Міхаіл Вєдєрніков підтвердив атаку БПЛА. За його словами, обійшлося без жертв, а масштаб руйнувань уточнюється.

Водночас екстренні служби Росії повідомили, що у результаті атаки безпілотників у Пскові пошкоджено чотири літаки Іл-76. Цей військово-транспортний літак призначений для транспортування і десантування особового складу, техніки і вантажів різного призначення. У залежності від модифікації, він здатен доставляти вантажі масою 28-60 т на відстань 3600-4200 км із крейсерською швидкістю 770-800 км/год.

Також, імовірно, атака відбулася по Черехінській військовій базі, де дислокується 104-й гвардійський десантно-штурмовий полк ЗС РФ. Під час повносмаштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році солдати цього полку вчиняли воєнні злочини у місті Буча Київської області.

Читайте також: Звірства окупантів у Бучі: Журналісти встановили особу ще одного ворожого військового

Цієї ночі безпілотники атакували низку інших міст у Росії. Є влучання по військовим базам та критично-важливим для російського ВПК об'єктам.