UA / RU
Підтримати ZN.ua

Без особливих проблем РФ може воювати до 2025-2026 року – Буданов

Попри це, за словами Буданова, не факт, що РФ захоче йти до останньої межі.

Росія без особливих проблем може воювати до 2025, а то й до 2026 року, заявив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю «Українській правді». Людського ж ресурсу, за його словами, окупантам вистачить надовго.

«Щодо ресурсів, давайте по факту поговоримо.  По оцінці економіки, без особливих проблем Росія може її собі дозволити до 2025 року. За кількістю техніки – до 2026 року максимум. Можливо, трохи швидше, тому що темпи відновлення техніки, які відбуваються зараз у них, не такі високі.  Тобто ми виходимо з вами десь на 2025 рік. По людському ресурсу, очевидно, що їм вистачить надовго», – заявив Буданов.

Водночас за словами Буданова, попри різні заяви Україні людського ресурсу також вистачить на довго. Адже наша країна не така вже й маленька.

«Інша справа, а чи готова Російська Федерація іти до верхньої межі, до останнього? По факту, всі вони воюють мобілізованими, відчувають брак боєприпасів, брак озброєнь», – додав Буданов.

Читайте також: Світ досить швидко наближається до глобальної війни – Буданов

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що війна кремлівського режиму проти України щораз більше стримує російську місцеву та регіональну політику. При цьому навіть мінімальна довоєнна конкуренція пригнічується, а регіональні уряди все більше зосереджуються на своїй здатності генерувати ресурси для війни. 

У контексті цього в ISW нагадали про заяву російського політолога Дмітрія Лобойка щодо «особливостей виборчих кампаній під час війни». За словами останнього, нинішній виборчий сезон в РФ є одним із найбільш «неконкурентних» в історії Росії і що в ньому особливо бракує опозиції, альтернативи, особливо тому, що люди все частіше голосують з думкою, що війна в Україні може тривати рік, п’ять або навіть десять років.