UA / RU
Підтримати ZN.ua

Барабаш розповів про втрати росіян біля Авдіївки

Окупанти намагаються стерти Авдіївку з лиця землі.

Російська армія продовжує вести масований наступ у районі Авдіївки. За попередніми даними, протягом чотирьох діб на цьому напрямку вони втратили близько 3000 військових.

Про це в етері «Українського Радіо» розповів начальник міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш.

Читайте також: Штурм ворогом Авдіївки з 10 напрямків і за підтримки авіації: карта та огляд  ISW

За його словами, окупанти мають навіть більші втрати, ніж ті, про які повідомляють у зведеннях Генерального штабу ЗСУ.

«Зведення Генштабу дуже вивірені. У нас є процедура підтвердження втрат російських солдат і техніки. Повинна бути фотографія, локація і докази того, що дійсно той танк, БМП, БТР чи «Тигр» підбитий. Це стосується і знищених росіян. Треба облітати та показати позначки, де дійсно знаходяться тіла. Реальна картина російських втрат набагато більша. Попередньо, за останні чотири доби на авдіївському напрямку вони втратили близько 3000 людей», - розповів посадовець.

Читайте також: Росія пробує спалити Авдіївку фосфорними бомбами

Барабаш додав, що окупанти не прорвали лінію оборони Авдіївки, а також не захопили жодної стратегічної висоти. Тому свої невдачі на полі бою загарбники прагнуть компенсувати значною кількість ракетних та артилерійських обстрілів по місту.

«Авдіївку дійсно стирають. Уночі росіяни завдали 13 авіаракетних ударів, протягом дня ще 12 атак, а минулої доби щонайменше 31 авіаракетний удар зазнали території громади», - уточнив Барабаш.

Раніше голова міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш зазначав, що росіяни не припиняють штурмувати місто ні вдень, ні вночі: «Лізуть, як таргани, дуже багато».