UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни націлили балістичні ракети на вісім областей України включно з Київською - ПС

Моніторингові пабліки повідомили про черговий зліт МіГ-31К.

Сьогодні, 26 серпня, близько 0.40 Україною почала стрімко ширитися повітряна тривога. Як і шість разів протягом минулої доби вона пов′язана з тим, що росіяни підняли в повітря літак МіГ-31К, котрий є носієм гіперзвукових ракет «Кинджал», яка становить загрозу для всіх регіонів країни.

Моніторингові пабліки повідомляють про зліт МіГ-31К ВПС РФ з аеродрому "Саваслейка", Нижньогородської області.

"Загроза застосування балістичного озброєння – Сумська, Полтавська, Харківська, Дніпропетровська, Київська, Чернігівська, Черкаська області!" -  попередив у 0.42 офіційний Telegram-канал Командування Повітряних Сил ЗСУ. Раніше, у 0.35, Повітряні Сили повідмили про загрозу застосування балістичних ракет у Донецькій області. У цьому разу йшлося, ймовірно, не про "Кинджали", а якусь більш локальну загрозу. 

Читайте також: Російські окупанти атакують Харків дронами – Повітряні сили

У 0.52 паблік monitor повідомив, що МіГ-31 не злітав, а у деяких областях могли помилково дати тривогу. Він фіксує реальну загрозу удару балістичними ракетами лише на північному сході країни. Тривога цього разу не охопила всю територію України, як це зазвичай трапляється при атаці літаків, що є носіями "Кинджалів". 

Близько першої години ночі пішли відбої повітряної тривоги по областях. Станом на 1.10 небо над Україною чисте.

Раніше повідомлялося, що вчора, 25 серпня, в на всій території України кілька разів оголошували повітряну тривогу через те, що росіяни піднімали в повітря винищувач МіГ-31К, який може нести швидкісні ракети "Кинджал".