UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни навели балістичні ракети на східні області України

У п’яти регіонах оголосили повітряну тривогу.

Сьогодні, 11 серпня о 4.06 офіційний Telegram-канал Командування Повітряних Сил Збройних Сил України повідомив про загрозу застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена тривога. Станом на цей час сирена пролунала у Донецькій, Запорізькій, Дніпрпетровській, Харківській та Полтавській областях. 

"Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Прямуйте в укриття", - закликали у Повітряних Силах.

Моніторингові пабліки повідомили про пуски зенітних ракет С-300 по Запоріжжю та району. Кажуть, що станом на цей час небезпека існує переважно саме для Запоріжжя.

Читайте також: Запоріжжя та Дніпро атакували ударні безпілотники росіян

Водночас моніторинговий паблік військових "Чому тривога | Радар" фіксує наявність оперативно-тактичних ракетних комплексів на сході. Їхній радіус дії суттєво більший, ніж у ЗРК С-300, і вони можуть вразити цілі на значній відстані від лінії фронту.

Близько 4.30 в областях, де була оголошена повітрянв тривога, пролунав її відбій. Станом на цей час небо над усією Україною - чисте.

Запорізьку та Донецьку області ракети росіян атакували вже вдруге протягом цієї доби. Попередня ракетна небезпека тут була оголошена близько 1.30 на тлі загрози удару керованими авіабомбами.