UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден назвав Трампа невдахою й лохом, заявивши, що республіканець вважає такими загиблих військових США

Останній назвав цю заяву президента наклепом, закликавши перепросити.

Чинний президент США Джо Байден під час дебатів назвав свого опонента на виборах 2024-го Дональда Трампа лохом та невдахою, згадавши, що республіканець у приватних розмовах називав так загиблих американський військових, інформує CNN. Це, продовжив Байден, сталося на кладовищі часів Першої світової війни, де був і Трамп, який сказав, що не хоче туди заходити, "тому що вони — купа невдах і лохів".

"Мій син не був невдахою, не був лохом. Ти лох, ти невдаха", — відповів Байден. Син президента — Бо — служив в Іраку, у 2015-му він помер від пухлини головного мозку. 

Трамп відповів, що такі звинувачення є неправдивими, бо цитата про лохів та невдах — вигадана самим же Байденом. 

"Це було в третьосортному журналі, який зазнає краху, як і багато з цих журналів", — сказав Трамп, закликавши опонента попросити вибачення перед ним за наклеп. Байден не зробив цього.

Читайте також: Байден і Трамп не потиснули один одному руки перед дебатами
 

Нагадаємо, під час перших президентських дебатів кампанії 2024 року республіканець Дональд Трамп висловив впевненість, що Україна не зможе перемогти у війні з Росією, адже у неї закінчуються солдати, звинувативши в цьому "дурні рішення" свого опонента та чинного президента США Джо Байдена. Але він не підтримав і ультиматум диктатора Владіміра Путіна, пообіцявши натомість покласти край війні ще до того, як повернеться у Білий дім. Також він знову назвав президента Володимира Зеленського "найбільшим продавцем в історії", адже той начебто "після кожного візиту у США повертається в Україну з 60 мільярдами доларів".