UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден назвав абсолютним божевіллям перспективу припинення підтримки України з боку США

Він наголосив, що відмова від допомоги Києву суперечить інтересам Штатів. 

Президент США Джо Байден назвав перспективу припинення допомоги Україні неправильною, повідомляє NYT.

"Відмова підтримати Україну - це просто абсолютне божевілля”, - заявив він, додавши, що це суперечить інтересам США.

Читайте також: США будуть відповідальні за поразку України, якщо Конгрес не підтримає нову допомогу — Єллен 

Байден пообіцяв вимагати надання допомоги Києву.

Американські законодавці обговорюють додатковий пакет видатків на понад 100 мільярдів доларів, який включатиме допомогу Україні та Ізраїлю, а також фінансування безпеки кордону. 

Однак законопроект опинився на межі краху в Сенаті, де республіканці готові заблокувати голосування за ці видатки, якщо демократи не погодяться додати суворі заходи зі стримування міграції на кордоні з Мексикою.

Закритий брифінг за участю представників адміністрації США, покликаний зміцнити підтримку, перетворився на партійну суперечку, де республіканці гнівно звинувачували демократів у спробі придушити їхні вимоги щодо посилення охорони кордону.

Однак блокування допомоги Києву продемонструвало б слабку рішучість США у критичний момент війни — Україна терміново потребує більше боєприпасів та іншого озброєння, щоб змінити ситуацію на полі бою. 

Читайте також: Законодавці США провели закритий брифінг стосовно розблокування допомоги Україні: позиції сторін

Що швидше буде надано військову допомогу Україні, то дієвішою вона буде і менше цієї допомоги знадобиться потім. Що більше буде вкладено в обороноздатність України зараз, то значно менше треба буде інвестувати в це у 2024-му, 2025-му й наступних роках — пояснює Іван Верстюк у статті “Ціна американської допомоги для України: що дорожче, то дешевше”.