UA / RU
Підтримати ZN.ua

Австралія випробувала модернізований ЗРК NASAMS

Він може застосовувати новітні ракети ППО.

Армія Австралії нещодавно проводила навчання з застосування комплексів ППО NASAMS. Відомо, що країна хоче взяти на озброєння вдосконалений зенітно-ракетний комплекс із вітчизняними компонентами. Про це пише Janes.

У випробування системи протиповітряної оборони взяв участь 16-й полк Королівської австралійської артилерії. За даними Міністерства оборони Австралії, тести були проведені для оцінки компонентів NASAMS перед початком поставок.

Оборонне відомство зазначило, що Австралія отримає вдосконалену версію норвезького зенітно-ракетного комплексу. До його складу увійдуть радіолокаційна станція та інфрачервоний сенсор австралійської розробки.

Читайте також: Австралія могла б передати Україні десятки винищувачів F/A-18 зі зберігання — The Drive

NASAMS для Австралії використовуватиме авіаційні ракети AIM-9X Sidewinder і AIM-120 AMRAAM, модифіковані для запуску з землі. Їх можна буде завантажити в мобільну пускову установку Hawkei або в контейнери MK II на базі вантажівки HX77.

До складу кожного підрозділу входитиме три пускові установки. Досягнення повної бойової готовності заплановано до 2026 року. До цього часу 16-й полк Королівської австралійської артилерії отримає дві батареї зенітно-ракетних комплексів NASAMS.

Раніше повідомлялося, що Норвегія поставить Україні ще дві системи ППО NASAMS. Вони будуть виготовлені на потужностях компанії Kronsberg.