UA / RU
Підтримати ZN.ua

Австралія планує передати Україні 49 танків Abrams – ЗМІ

Австралія передасть Україна більше танків Abrams, ніж США.

Австралія відправить в Україну 49 танків Abrams M1A1. Вони увійдуть у новий пакет військової допомоги на 245 мільйонів доларів, повідомляє ABC.

Зазначається, що Австралія планує передачу танків M1A1, термін експлуатації яких в австралійській армії добігає кінця. Тому певна кількість з них потребуватиме ремонту перед відправкою до Європи, припускають журналісти.  

Читайте також: The Hill: Abrams виявилися неготовими до російських атак, українські військові їх модернізують

Міністр оборонної промисловості Австралії Пет Конрой має повідомити про передачу пакету допомоги свого українського колегу на засіданні міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі цього тижня.

“Ці танки нададуть українським Збройним силам більшої вогневої потужності і мобільності і доповнять підтримку, яку наші партнери надають українським бронетанковим бригадам - Австралія була непохитною в нашій підтримці України”, – розповів Пет Конрой.

Упродовж останніх тижнів Австралія отримала перші з 75 нових танків M1A2. Вони мають замінити армійський парк з 59 старих машин M1A1.

У середині вересня 2023 року Україна отримала 31 танк M1A1 Abrams американського виробництва, обіцяний Збройним силам адміністрацією Джо Байдена. 

Нагадаємо, за даними The Wall Street Journal, на тлі розвитку дронів Захід почав переосмислювати роль танків у війні. Колись вони були королями поля бою, та сьогодні БПЛА можуть знищувати важку бронетехніку за лічені хвилини. Тактика війни змінилася, а уроки, отримані на фронті в Україні, тепер інтегрують в навчання країн-партнерів, позаяк адаптація танків до епохи безпілотників є життєво важливою.