UA / RU
Підтримати ZN.ua

Авіація ЗСУ продовжує знищувати російську ППО, уражено 2 ЗРК – Генштаб

На новопавлівському та бахмутському напрямках зафіксовано більшість російських атак.

Сили оборони 9 квітня зафіксували на фронті 66 бойових зіткнень з російською армією. Загалом окупанти завдали 7 ракетних та 73 авіаудари, повідомив у вечірньому зведенні Генштаб Збройних сил України.

Читайте також: Окупанти застосували "танк-черепаху" у Красногорівці: аналітик вважає, що Росії не вистачає БТР та БМП

Протягом доби авіація ЗСУ атаковала 15 районів скупчення військових, озброєння та військової техніки і два зенітно-ракетні комплекси противника.

Підрозділи ракетних військ уразили один район скупчення особового складу та три засоби протиповітряної оборони окупантів.

На куп’янському напрямку наші захисники відбили дві атаки противника в районах населених пунктів Кислівка Харківської області та Андріївка Луганської області. На лиманському напрямку відбито три атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На бахмутському напрямку наші воїни відбили 25 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Роздолівка, Часів Яр, Новий, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. На авдіївському напрямку відбито шість атак в районі населеного пункту Уманське Донецької області. 

Читайте також: Вистачить на мотопіхотну бригаду: США передали Україні захоплену іранську зброю

На новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, східніше Водяного, Урожайне де ворог, за підтримки авіації, 20 разів намагався прорвати оборону наших військ. На оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, три рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На херсонському напрямку окупанти здійснили одну атаку на позиції Сил оборони в районі населеного пункту Кринки. 

Німецький оглядач Юліан Рьопке заявив, що російські війська увійшли у місто Красногорівка у Донецькій області, воно знаходиться за 20 кілометрів від обласного центру, поблизу села Старомихайлівка. До війни там проживали 15 тисяч людей. До такого висновку журналіст дійшов, проаналізувавши інформацію з відкритих джерел, зокрема відео окупантів. Він припускає, що росіяни змогли увійти туди на бронетехніці з південного сходу з-під Мар'їнки. Для цього їм потрібно було перетнути залізничну лінію.