UA / RU
Підтримати ZN.ua

Авіація чистого неба: у чому зізналися росіяни, втративши три Су-34 протягом доби

ВКС Росії не вміють воювати проти сильної ППО.

Повітряно-космічні війська Росії не здатні вести єдину осмислену і комплексну роботу зі знищення ППО противника. Такого висновку дійшов російський телеграм-канал «Военный Осведомитель», коментуючи втрату відразу трьох бойових літаків протягом доби.

Знищення російських винищувачів-бомбардувальників Су-34 української ППО «Военный Осведомитель» назвав трагедією. Її причину він побачив у неготовності ВКС до війни з серйозним опором: «Російська авіація вперше за багато десятків років у ході СВО вступила в бойові дії з противником, який має досить численний парк сучасних ЗРК та РЛС різних типів, а також повномасштабну допомогу іноземних військових радників».

Читайте також: ЗРК NASAMS — як працює норвезька система ППО і що вона може збити

При цьому російський ресурс не знаходить виправдання вже неодноразовим авіаційним втратам і апелює до досвіду ВПС США чи Ізраїлю: «Тут можна згадати і погром ППО Сирії в Лівані 1982 р. або розгром численної ППО Іраку 1991 р.»

В арсеналі Сполучених Штатів і літаки-невидимки, і хибні цілі, і супутникова пеленгація РЛС, і окремі ескадрилії, заточені спеціально для боротьби з ППО противника.

«Военный Осведомитель» вважає, що все це має набути і Росія. А її авіація нехай починає «робити висновки зі своїх помилок і заучувати уроки, які нам не вперше дає противник».

Читайте також: У РФ протягом кількох годин впали два гелікоптери і два винищувачі. Вижив лише один із екіпажів

Зміст останнього невивченого уроку коротко виклав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він зазначив, що 22 грудня на південному напрямі росіяни «геть нахабніли» і хотіли підлетіти ближче, щоб завдати удару керованими авіаційними бомбами по ЗСУ. За що й поплатилися.