UA / RU
Підтримати ZN.ua

Атаки БпЛА на Москву стануть ще ефективнішими: експерт прокоментував їх відновлення

Є шанс, що деякі установки ППО росіяни передислокували в інші місця, що дає Силам оборони вікно можливостей. 

Мер Москви Сєргєй Собянін заявив, що уночі 21 серпня була одна з наймасштабніших атак на місто за допомогою БпЛА. Це прокоментував військовий експерт Олександр Мусієнко, стверджуючи, що можливості України в питанні запуску дронів зросли, що робить можливим відновлення ударів саме по Москві та області, де зосереджено багато військових цілей, підприємств ОПК. 

Під час телемарафону фахівець наголосив, що тепер атаки на російську столицю можуть стати ще ефективнішими, ніж рік чи півтора тому. Адже ЗСУ можуть запускати БпЛА у великій кількості по одній цілі, усвідомлюючи, що якусь частину ППО таки знешкодить, але решта точно влучить в об'єкт. 

"За минулий місяць було використано понад 500 дронів Силами оборони по території РФ, а в серпні буде ще більше. А Росія ще не наростила поки що свої спроможності до показників України. І цей рівень українських можливостей дозволяє вже атакувати Москву, щоб досягати цілей", — наголосив експерт.

Мусієнко нагадав, що Москва, на відміну від інших російських регіонів, добре прикрита системами ППО. Але є шанс, що деякі установки росіяни могли передислокувати в інші місця, що дає Силам оборони вікно можливостей. 

Читайте також: Російський Липецьк зазнав масованої атаки БПЛА, удару було завдано по військовому аеродрому

Раніше військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко пояснював перерву в запусках дронів по Москві якраз тим, що російська столиця стала дуже добре прикрита системами ППО, для проходження яких тепер потрібно застосовувати вже більше засобів.