UA / RU
Підтримати ZN.ua

Атака дронів на нафтопарк "Атлас" в Ростовській області: опубліковано супутникові знімки

На фото видно, що пожежа зачепила щонайменше чотири резервуари з паливом.

У ніч на 3 серпня дрони Головного управління розвідки Міноборони атакували склад паливно-мастильних матеріалів комбінату "Атлас" Управління Федеральної агенції державних резервів РФ поблизу міста Каменськ-Шахтинський у Ростовській області. Журналісти “Радіо Свобода” опублікували супутникові знімки наслідків пожежі. 

Читайте також: Який "Атлас", такий і вікенд: у розвідці розповіли про ураження комбінату у РФ, який забезпечує нафтопродуктами окупантів на сході

Зокрема на знімку, який був зроблений супутником Planet Labs 3 серпня, видно, що пожежа зачепила щонайменше чотири резервуари з паливом. Видання зазначає, що загасити пожежу, у порівнянні з подібними ударами, вдалося менш ніж за день. 

У виданні нагадали, що це сховище нафти "Росрезерву" у 2019-2020 роках повністю реконструювали. У 2020-му в рамках військових навчань "Кавказ" тут провели показове тренування "з видачі нафтопродуктів для потреб армії РФ".

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомили, що в ніч 3 серпня Сили та засоби Головного управління розвідки Міноборони України та Служби безпеки України у взаємодії зі Збройними Силами України завдали ударів по аеродрому "Морозовськ". Було атаковано склади з боєприпасами. Зокрема, росіяни там зберігали керовані авіаційні бомби. За інформацією джерел "УП" у СБУ, українські дрони також на території аеродрому знищили російську протиповітряну оборону та авіаційну техніку.