UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія Росії здійснила більше 70 спроб штурму на п'яти напрямках фронту – зведення Генштабу за минулу добу

Ворог намагався атакувати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. 

Російська Федерація все ще намагається окупувати Україну, продовжує вести наступальні дії, та зазнає великі втрати. Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби ворог здійснив на них понад 70 атак, йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Гряниківка, Кремінна, Кузьмине, Верхньокам’янське та Спірне.

На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб штурмувати Бахмут. Відбито численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське та Григорівка.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Первомайське, Невельське і Мар’їнка. На зазначеній ділянці фронту протягом минулої доби найбільше атак ворог здійснив в районі Мар’їнки – 12. Усі — відбито.

Читайте також: ЗСУ використовують понад 90 тисяч набоїв калібру 155 мм на місяць – The Wall Street Journal

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде обороні дії. 

Також Росія продовжує обстріл цивільного населення України. Лише за вчора постраждало шестеро людей.