UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія РФ відводить деякі підрозділи східніше від Часового Яру: речник ОСУВ "Хортиця" назвав причину

Окупанти також штурмують позиції ЗСУ на околицях Іванівського та Богданівки.

Російські окупаційні війська останнім часом активізувалися у районі міста Часів Яр Донецької області, зазначив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин у коментарі LIGA.net.

За його словами, завдяки успішній роботі всіх підрозділів Збройних Сил України та артилерії, армія РФ запланувала відведення підрозділів 98 повітряно-десантної дивізії в напрямку східніше Часового Яру. Речник також повідомив, що росіяни під час активних штурмів зазнають значних втрат — до сотні. Війська РФ також активно атакують околиці  Богданівки та Іванівського.

Читайте також: Українська розвідка показала кадри знищення військ РФ у районі Часового Яру

Окупанти за добу здійснили 301 обстріл Часового Яру. Волошин наголосив, що загарбники здійснили вісім штурмів у напрямку Бахмут — Кліщіївка та аналогічну кількість — у районі селища Білогорівка.

У районі Часового Яру російські війська постійно змінюють тактику наступу, нині битва за місто перебуває у розпалі, зазначив речник 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Роман Гасько. Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко назвав оборону міста принциповою, оскільки це плацдарм для розгортання наступальних дій ворога на Слов'янськ та Краматорськ.