UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія РФ ударила по Херсонській і Донецькій областях: є загибла й поранені

Ворог, зокрема, скинув вибухівку біля пункту видачі гуманітарної допомоги та обстріляв магазин.

Окупаційні війська Росії, окрім міста Херсон, протягом 6 липня обстріляли інші населені пункти Херсонської області, а також Донецької. Про жертву й травмованих внаслідок цих повітряних атак повідомив Офіс генерального прокурора України в Telegram.

За даними слідчих, унаслідок ворожих ударів по Херсонському району постраждали не менше шести людей. Також є поранені в інших частинах Херсонщини.

"В одному із сіл Новоолександрівської громади, поблизу пункту видачі гуманітарної допомоги, російські військові скинули вибухівку з безпілотника. Поранення отримала місцева жителька. Надвечір ворожі війська атакували село в Бериславському районі, травмовано місцевого мешканця. За попередніми даними, обстріл мирного населення здійснювався керованими авіабомбами", – розповіли в ОГП.

Там додали, що обстріли з боку російської армії призвели до пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури та автомобілів.

Читайте також: У Львові рятувальники працюють у квартирах, де під завалами можуть бути двоє людей

У Донецькій області в четверг загарбники обстріляли місто Торецьк і село Новомихайлівка, поранивши чотирьох громадян і убивши ще одну мирну жительку.

"Російські війська обстріляли приватний сектор с. Новомихайлівка Покровського району. Від вибухів постраждали жінка та чоловік, які перебували вдома. З осколковими пораненнями їх доставили до лікарні. Внаслідок чергової атаки окупантів на м. Торецьк загинула продавчиня продуктового магазину. Ще дві місцеві мешканки отримали мінно-вибухові та осколкові поранення", – уточнили в прокуратурі.

За попередньою інформацією слідства, агресор бив по цих населених пунктах з артилерії. Пошкодження від снарядів отримали приватні та багатоквартирні будинки, а також торговельний об’єкт.

За фактом цих обстрілів правоохоронні органи розпочали досудові розслідування щодо порушення росіянами законів і звичаїв війни.

Читайте також: Навмисний обстріл об'єктів цивільної інфраструктури є воєнним злочином – Єврокомісія

У ніч на 6 липня окупанти вдарили ракетами по місту Львів. Внаслідок масованої атаки був пошкоджений обʼєкт критичної інфраструктури, а також багатоквартирний житловий будинок. За останніми даними, загинули п'ять людей, ще 40 дістали поранення.