UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія РФ постійно проводить штурми та намагається знайти слабкі місця в обороні ЗСУ на куп'янському напрямку

Окупанти активно обстрілюють населені пункти, коли зазнають невдач.

На куп'янському напрямку нині складна ситуація, оскільки російські окупаційні війська регулярно наступають та намагаються знайти слабкі місця в українській обороні, розповіла начальниця служби зв'язків з громадськістю 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Надія Замрига у коментарі "Еспресо".

"Однак це їм не вдається. А коли ворогу це не вдається, тоді спостерігаємо емоційні дії з боку росіян. Тобто вони починають бити по населених пунктах за Осколом. Потерпають Петропавлівка, Синьківка, Куп'янськ та навколишні села. Війська РФ б'ють КАБами та артилерією", - зазначила речниця.

Читайте також: Росія вперше завдала удару ФАБ-1500 по Куп’янськ-Вузловому: що відомо про цю бомбу

Вона також повідомила, що аеророзвідка 14 ОМБр виявила, а оператори FPV-дронів знищили реактивну систему залпового вогню "Град", яка обстрілювала позиції українських військових. 

Командир батальйону ударних БпЛА "Ахіллес" 92-ї ОШБр ЗСУ Юрій Федоренко розповів, що російські окупанти намагаються захопити у Харківській області населені пункти Вовчанськ та Липці, аби створити плацдарм для просування вглиб України (до Куп'янська).