UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія РФ перегруповується та збільшила активність артилерії на таврійському напрямку

Тарнавський розповів, де наступають війська РФ.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський розповів, що війська РФ упродовж двох днів не завдавали авіаударів на таврійському напрямку, однак дещо збільшили активність артилерії — зафіксовано 703 артобстріли.

“Минулої доби було менше боєзіткнень, всього 30, та застосувань FPV-дронів. Але ворог перегруповується і ми готуємось до збільшення його активності”, - розповів Тарнавський у Telegram.

Читайте також: Тарнавський розповів про піхотні атаки окупантів на таврійському напрямку

Російські війська зосередили зусилля біля Авдіївки, Первомайського та Невельського. ЗСУ на авдіївському напрямку відбили 23 атаки окупантів, а в районі Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки — шість атак.

За його словами, росіяни також здійснили одну невдалу спробу наступу на захід від Вербового.

Загалом за добу на цьому напрямку російська армія втратила 296 солдатів та 27 одиниць військової техніки. Зокрема, ББМ, одну артсистему, три танки, шість автомобілів та склад боєприпасів РФ.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов зазначив, що російські окупаційні війська останнім часом зазнають значних втрат під час наступу у районі Авдіївки Донецької області.