UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія РФ готується до штурмів на запорізькому напрямку: у ЗСУ назвали мету росіян

У районі Роботиного фіксується скупчення російської техніки. 

Війська РФ на запорізькому напрямку готуються до здійснення штурмів позицій українських військових. Речник Сил оборони півдня Владислав Волошин у коментарі "Радіо Свобода" назвав мету армії РФ.

"Біля Приютного мета цих дій для того, щоб здійснити штурм і просування в напрямку Великої Новосілки, щоб взяти під контроль саме Донецьку область і ті території, які там залишилися, і перерізати логістичні шляхи українським з’єднанням, які обороняють і Вугледар, і далі Курахове", - наголосив він.

Читайте також: Росіяни на території Запорізької АЕС навчають пілотів FPV-дронів — ЦПД

За його словами, росіяни також зосереджують сили і засоби біля Роботиного.

"Для того, щоб теж здійснювати дії штурмові щодо захоплення наших позицій, які є на сьогодні на так званому Роботинському цьому виступі. І рухатися далі на Оріхів", - додав Волошин.

Напередодні аналітики DeepState заявили про захоплення окупантами міста Вугледар. 

Вугледар став місцем найзапекліших боїв на Донбасі восени 2024 року. Вже понад місяць росіяни штурмують місто, яке два з половиною роки було передовим рубежем оборони Донеччини. Із огляду на численні проблеми та прорахунки ворог стає дедалі ближче до повної окупації міста та виходу до Курахового з півдня. Чому так сталося та хто в цьому винен, розбирався Віталій Кононученко у статті "Вугледар. Перші висновки".