UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія РФ FPV-дронами атакувала автомобілі у двох населених пунктах Харківщини: є поранені

Окупанти регулярно використовують безпілотники для ударів по прикордонних та прифронтових українських містах і селах. 

© Дергачівська міськрада /facebook
© Харківська обласна прокуратура / Telegram
© Харківська обласна прокуратура/facebook

Російські війська щодня завдають ударів по Харківщині з різних типів зброї. Уранці у середу, 9 жовтня, окупанти баражуючим боєприпасом з FPV-дрона влучили поблизу автомобіля в Купʼянську. Унаслідок цього постраждав 65-річний водій, інформує Харківська обласна прокуратура в Telegram.

Ще один російський дрон завдав удару по авто в селищі Козача Лопань Харківського району, в якому перебували троє людей. Унаслідок атаки безпілотника 76-річна жінка дістала осколкові поранення спини, контузію. Її у стані середньої важкості доправили до медичного закладу. Ще двоє чоловіків дістали контузії та гострі реакції на стрес.

Читайте також: В ОТУ "Харків" розповіли про тактику "підземних кротів" росіян у Вовчанську

Голова Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко повідомив, що росіяни регулярно обстрілюють Козачу Лопань.

 "Пересуватися селищем небезпечно, особливо на автомобілях, оскільки росіяни свідомо обирають їх як цілі і чинять терор проти мирного населення", - вказав він у Telegram.

Напередодні війська РФ вдарили ФАБ-250 по Салтівському району Харкова та скинули авіабомбу на підприємство. Загалом у місті внаслідок авіаударів двоє людей загинули та ще 33 жителів постраждали.