UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аналітики з’ясували, які війська і звідки РФ перекинула у Курську область

Росіяни переміщують у Курську область десантників.

Російські війська активно перегруповуються, перекидаючи підрозділи з менш важливих фронтів в Україні до Курської області. У цьому районі фіксується присутність військових, які раніше діяли на Харківському та Сіверському напрямках, а також поблизу Часового Яру.

Про це йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: У NYT пояснили, як розширення фронту може вплинути на ситуацію у Донецькій області

Аналітики зазначають, що в Курській області діють підрозділи 810-ї та 155-ї бригад морської піхоти, а також 11-ї бригади Повітряно-десантних військ (ПДВ). Також російське керівництво днями передислокувало підрозділи 56-го полку ПДВ із району Роботиного у Запорізькій області.

Хоча бойових дій за участю 51-го полку ПДВ у Курській області поки що не зафіксували, те, що командир цього полку доповідав президенту РФ Владіміру Путіну разом з іншими командирами підрозділів, які вже були передислоковані до цього району, свідчить про ймовірне перекидання 51-го полку на нову ділянку. Його переміщення відбулося із Сіверського напрямку, разом з іншими підрозділами 106-ї дивізії ПДВ.

Читайте також: Росіяни побудували ще одну понтонну переправу біля зруйнованого мосту у Курській області

Додатково відомо, що російські війська передислокували підрозділи 810-ї та 155-ї бригад морської піхоти з півночі Харківської області, а також, ймовірно, частини 11-ї бригади ПДВ з району Часового Яру.

«Російське військове командування наразі неохоче передислоковує сили з пріоритетного Покровського напрямку в Донецькій області, але, ймовірно, продовжить перекидання військ з менш важливих районів фронту до Курської області для посилення оборони в цьому регіоні», – підсумували в ISW.

Читайте також: РФ сама відкрила скриньку Пандори: Костенко розповів про стратегічну ціль ЗСУ у Курській області

Нагадаємо, як пише CNN, наступ України на території Росії демонструє західним союзникам, що Київ може виграти війну.