UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аналітики показали, як виглядає Красногорівка, де росіяни контролюють більшу частину міста

Українські військові відбивають штурми противника.

Місто Красногорівка у Донецькій області з висоти пташиного польоту / 10 серпня 2024 року

Місто Красногорівка у Донецькій області з висоти пташиного польоту / 10 серпня 2024 року

Російські війська просунулися в районі села Іванівка та міста Красногорівка у Донецькій області, яке загарбники контролюють на 80%.

Також росіяни мають успіхи поблищу села Піщаного на Харківщині та Стельмахівки на Луганщині, повідомили аналітики української OSINT-спільноти DeepState.

Читайте також: Білорусь стягує зброю і війська до кордону з Україною. У ЦПД стверджують, що так Лукашенко хоче допомогти Путіну

Орієнтовна карта бойових дій станом на 10 серпня о 17:03 / DeepStateMAP

Зокрема біля цих населених пунктів окупанти прагнуть оточити частину українських військових. На півночі від Піщаного армія РФ хоче після оточення вийти на висоти, які дозволять їй наступати на село Колесниківка у Куп’янському районі.

Читайте також: Рій українських FPV та "сліпі" російські командири: що спільного між операцією в Курській області та легендарним харківським контрнаступом

Орієнтовна карта бойових дій станом на 10 серпня о 17:03 / DeepStateMAP

Окрім того, російські солдати заявили про окупацію селища Невельське у Покровській громаді на Донеччині, однак аналітики не підтверджують цю інформацію.

За даними Генерального штабу ЗСУ, станом на 22:00 10 серпня на куп’янському напрямку загарбники протягом дня п’ять разів безуспішно намагалися просунутися неподалік Стельмахівки.

У Генштабі зазначили, що найбільшу активність ворожа армія проявляє на покровському напрямку, де прагне вклинитися в позиції українських військових, проте захисники працюють над зупинкою просування углиб території України.

Поблизу Красногорівки, де найбільша концентрація росіян на курахівському напрямку, прорвати оборону загарбники не змогли, підсумували у Генштабі.

Читайте також: Україна засвоїла уроки провального контрнаступу 2023-го — військовий Фірсов

Нагадаємо, днями ЗСУ відкинули окупантів у Нью-Йорку, але росіяни змогли захопити село Сергіївка на Донеччині.