UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аналітики DeepState розповіли про бої на підступах до Торецька

Захоплення Залізного може поставити під загрозу оточення ЗСУ.

Нині на підступах до міста Торецьк Донецької області — у Північному та Залізному тривають бої, росіяни у цих населених пунктах перекидають живу силу у приватну та багатоквартирну забудову, повідомляє інформаційний ресурс DeepState у Telegram.

Зазначається, що російська армія найближчим часом зосередить свої основні сили для захоплення териконів шахт "Північна" та імені Артема.

Читайте також: Росіяни просунулися у районах семи населених пунктів — DeepState

Окупанти завдають ударів з артилерії, скидають керовані авіаційні бомби на Торецьк та суттєво пошкоджують міську забудову, щоб полегшити наступальні дії. 

"Початок битви за Торецьк є питанням найближчого часу. На жаль, поки немає успішного рецепту як протистояти такій кількості піхоти без втрат позицій", - йдеться в повідомленні.

Аналітики наголошують, що війська РФ після захоплення Залізного, можуть спробувати завдати удару в тил українським захисникам у селищі Нью-Йорк.

"Це не тільки погіршить умови для оборони селища, а й поставить під загрозу оточення сили, які перебувають східніше", - додали в DeepState.

Керівник Центру протидії дезінформації при Раді Національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко заявив, що нині у місті Торецьк Донецької області російських військових немає.