UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американська компанія модернізувала дрони, які раніше постачалися Україні

Системи та програмне забезпечення БПЛА були покращені.

Американський концерн AeroVironment представив модернізований дрон-камікадзе Switchblade 300 Block 20. Оновлення базується на досвіді бойового застосування Switchblade 300 Block 10 - воно має нові функціональні можливості. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Нова система керування вогнем, яка може бути встановлена на планшет, дозволяє операторам легко навчатися, планувати та виконувати завдання. Експлуатація системи ще більше спрощується завдяки інтегрованому контролю безпосередньо на пусковій трубі.

Читайте також: Україна сформувала перші роти БПЛА – Мінцифри

Оновлений дрон-камікадзе важить менше 2,2 кг - його можна розгорнути менше ніж за дві хвилини. Пуск можна здійснювати з наземної, морської або мобільної установки. Як і його попередник, Switchblade 300 Block 20 зберігає для оператора можливість ураження рухомої цілі у динамічному середовищі.

Також оновлений Switchblade 300 забезпечує понад 20 хвилин тактичної розвідки, спостереження та виявленні цілей.  Дрон передає відео у реальному часі для використання проти цілей за межами прямої видимості.

Раніше повідомлялося, що Україна робить ставку на БПЛА для ударів по Росії, поки Захід вагається з ракетами.