UA / RU
Підтримати ZN.ua

Активізація ударів по Криму опосередковано свідчить про плани ЗСУ - Буданов

Україна наносить удари по військовим об’єктам на півострові.

Події, які відбуваються в тимчасово окупованому Росією Криму, опосередковано вказують на подальший перебіг контрнаступу Збройних сил України.

Про це очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів у інтерв’ю для The WarZone.

Відповідаючи на питання, чи вірить він, що Україна поверне Крим цього року, Буданов зазначив, що події на півострові «опосередковано вказують» на плани українських командирів.

Читайте також: Генерал Тарнавський пояснив, як удар по штабу окупантів у Севастополі допоможе українському контрнаступу

 «Наша контрнаступальна операція розпочалася на початку літа і триває досі. Я не є головнокомандувачем Генерального штабу, проте, говорячи про Крим, ви не могли не помітити, що з середини серпня відбувається певна активізація щодо півострову і це може опосередковано підказати вам відповідь на ваше запитання», - зазначив керівник ГУР.

Він зауважив, що українські удари спрямовані на військову інфраструктуру та об’єкти російських окупантів. Зокрема ЗСУ вражають системи ППО.

Читайте також: "Крим.Реалії" показало фото ракети за мить до повторного удару по штабу Чорноморського флоту РФ

«Унаслідок атак ми робимо дірки в загальному покритті російського ППО. Ці дірки використовуються для інших цілей. Окрім того, ми виснажуємо їхні запаси зенітних ракет, оскільки вони не безмежні. А з політичної точки зору, ми також демонструємо очевидну неспроможність російських систем ППО, що робить їх менш цінними на світових ринках озброєнь», - підсумував Буданов.

Нагадаємо, ЗСУ атакувати штаб Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі. За інформацією Буданова, загинули щонайменше дев’ять вищих офіцерів, ще 16 дістали поранення.