UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аеророзвідники бригади "Чорний ліс" знищили 30 ворожих систем ППО за весь час війни

Серед переліку ліквідованих цілей були також розробки 2023-го року, які ще навіть "не пішли в серію".

За весь час повномасштабного вторгнення 15-та бригада аеророзвідки "Чорний ліс" знищила полк ворожої ППО — 30 установок. Про це повідомляє УП. Командир бригади полковник Олександр Попов наголосив, що його радує те, що це озброєння не можна відновити чи "зробити з нуля" навіть за рік. 

"Абсолютно неважливо, скільки ці комплекси коштують. Важливо, що відновити їх дуже технологічно складно і довго. Ось в цьому насправді цінність нашої роботи, — сказано у матеріалі. — А різних таких засобів згоріло вже багато. І РЕБів, і супермодних радіолокаційних станцій. Були і розробки 2023-го року, які ще не пішли в серію, але вони уже нами знищувалися".

ЗМІ навели приклад такого випадку — це ліквідація експериментального радара загоризонтного виявлення "Предел-Е". Його знищили за допомогою ракети, яку навів БпЛА. Це багато говорить про якість розробки та те, наскільки небезпечним може бути бажання швидше похвалитись результатами, сказано у матеріалі. 

Зараз аеророзвідники фокусуються на цілях у глибшому тилу ворога, їх пріоритет — саме ППО. 

Читайте також: Журналіст показав, як українські пілоти готуються до вильотів

Нагадаємо, у серпні у Повітряних силах розповіли про пілота з позивним "Джеф", який 23 листопада 2023 року на підбитому МіГ-29 знищив російський зенітний ракетний комплекс С-400. 26-річний захисник здійснив уже понад 150 бойових вильотів, під час яких випустив близько півсотні ракет HARM, більше десятка керованих авіабомб JDAM, збив понад десять БпЛА, нищив ворожі ППО та неодноразово прикривав українських штурмовиків. "Джефа" нагородили Хрестом бойових заслуг та орденом За мужність III ступеня.