UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аби зруйнувати Київську ГЕС, росіянам треба залетіти в Україну та скинути на неї кілька авіабомб. Тобто це неможливо — Сирота

За його словами, навіть у випадку успішної російської ракетної атаки на цей об'єкт не буде катастрофи. 

Гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота вважає, що Росія не зможе зруйнувати дамби Київського чи Канівського водосховищ зовні, це практично неможливо. Під час інтерв'ю Forbes він наголосив, що для цього ворогам потрібно було б скинути на ГЕС кілька авіаційних бомб, залетівши у повітряний простір нашої держави на літаках. 

"Київська та Канівська ГЕС розташовані у центрі України, далеко від лінії фронту, тому авіація ворога навряд зможе наблизитися. Це вкрай малоймовірний сценарій, — наголосив Сирота. — Каховську ГЕС вони змогли підірвати зсередини, тому що вона була ними окупована. Завезли туди сотні кілограмів вибухівки". 

Ба більше, навіть у випадку успішної російської ракетної атаки на цей об'єкт не буде катастрофи — може затопити лише кілька підвалів у деяких районах Києва, і без води залишаться мешканці найближчих населених пунктів. 

"Кілька ракетних ударів в одне місце можуть пробити отвір у дамбі, звідки виходитиме вода, — пояснив спікер. — Натомість на Каховській ГЕС була практично зруйнована вся станція і 12 водозливних затворів. Це був дуже великий протік. Такого ракетними ударами досягти неможливо". 

Читайте також: В "Укргідроенерго" розказали, як спека впливає на роботу ГЕС та ГАЕС

Нагадаємо, нещодавно речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, нібито Україна планує зруйнувати дамбу Київської гідроелектростанції, щоб звинуватити в цьому Москву. У МЗС нашої держави спростували цю абсурдну заяву, припустивши, що так Кремль намагається залякати українців