UA / RU
Підтримати ZN.ua

8 травня росіяни довели кількість своїх штурмів ледь не до півтори сотні – Генштаб

Найактивніше агресори атакували на авдіївському напрямку.

8 травня на всіх ділянках фронту було зафіксовано 146 бойових зіткнень. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

На куп’янському напрямку наші воїни відбили 16 атак в районах населених пунктів Петропавлівка, Синьківка, Іванівка та Берестове Харківської області а також біля Стельмахівки Луганської області.

На лиманському напрямку Силами оборони відбито 11 атак в районах Макіївки, Невського, Новолюбівки, Твердохлібового та Серебрянського лісництва на Луганщині.

Читайте також: Очільник військового комітету НАТО: Росіяни домоглися прогресу на полі бою, але він все ще дуже обмежений і не є стратегічним

На бахмутському напрямку ЗСУ відбили 26 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Андріївка, Верхньокам’янське, Новий, Виїмка, Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

На авдіївському напрямку наші захисники відбили 45 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Сокіл, Новоселівка Перша, Калинове, Новопокровське, Семенівка, Уманське, Нетайлове та Невельське Донецької області.

Читайте також: Переміщення ЗСУ на авдіївському напрямку пов'язане з руйнуванням позицій — військовий

На новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка, Парасковіївка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 11 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Читайте також: Росіяни прорвалися у Красногорівку, проте ЗСУ заблокували штурмовиків на території заводу

На оріхівському напрямку ворог 19 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області.

На херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби противник 4 рази безуспішно атакував тут позиції наших військ.

Раніше повідомлялося, що на лиманському напрямку, в районі села Веселе, росіяни прорвали оборону ЗСУ та намагаються просунутися до міста Сіверськ, щоб зрізати Сіверський виступ та зайти в тил Силам Оборони в Серебрянському лісництві.