UA / RU
Підтримати ZN.ua

5 серпня українські військові знищили 12 із 20 ракет, яким росіяни вдарили по Україні

Були збиті також усі чотири «шахеди».

Сьогодні, в ніч проти 6 серпня, росіяни завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Деталізовану інформацію про цю атаку Генеральний штаб ЗСУ пообіцяв оприлюднити згодом, натомість на своїй сторінці у Facebook він розповів про вчорашні ворожі напади.

5 серпня Російська Федерація завдала 20 ракетних ударів. 12 ракет “Калібр” було знищено зенітними ракетними підрозділами та авіацією Повітряних Сил. Крім того, ворог завдав 62 авіаційних удари. Зокрема застосував чотири ударних дрони типу “Shahed” - усі було знищено.

Читайте також: Хмельницьку та Житомирську області атакували ударні безпілотники росіян

Також окупанти здійснили 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки.

У Генштабі кажуть, що ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 6 серпня, близько третьої години ночі росіяни розпочали масовану ракетну атаку на Україну.