UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог поновив наступ на Авдіївському напрямку - Генштаб

Минулої доби ЗСУ відбили 49 атак.

Як і раніше, ворог зосереджує свої основні зусилля на веденні наступу на лиманському, бахмутському, авдіївському та мар’їнському напрямках. Загалом протягом минулої доби відбулось 49 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка. Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Тривають важкі бої за Бахмут. До того ж на бахмутському напрямку протягом доби, що минула, противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське. Підрозділи сил оборони відбили також численні атаки ворога в районі міст Мар’їнка та Авдіївка. На куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити своє тактичне положення. Минулої доби росіяни вели наступ в районах Масютівки та Новоселівського, проте без успіху. На решті напрямків ворог наступальних дій не проводив, ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено.

Читайте також: Геноцид ворожої артилерії та БПЛА: у ЗСУ розповіли про втрати ворога за вчора

Генштаб повідомляє, що росіяни продовжують цинічно використовувати заклади освіти тимчасово окупованих населених пунктів у своїх цілях. Так, будівлі однієї із місцевих шкіл міста Ясинувата Донецької області, російські окупанти використовують для розміщення особового складу. У дворі школи схована військова техніка, підвальні приміщення служать як укриття.

Раніше у ЗСУ розповіли, наскільки просунулися українські воїни під Бахмутом за останні два дні.