UA / RU
Підтримати ZN.ua

4 лютого росіяни вперше за тривалий час призупинили свій наступ на куп’янському напрямку – яка причина

Генштаб фіксує максимальний натиск на авдіївському напрямку.

4 лютого росіяни дещо збільшили кількість своїх атак – на всіх ділянках фронту було зафіксовано 78 бойових зіткнень проти 66 напередодні. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

При цьому ворог форсував свої дії виключно на авдіївському напрямку, на який припала більша частина усіх вчорашніх атак. Тут українські захисники відбили 31 атаку ворога в районі Новобахмутівки, Степового та Авдіївки та ще 13 атак поблизу Тоненького, Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

Читайте також: Росіяни просуваються до Авдіївки з усіх напрямків – аналіз вітчизняних та зарубіжних дослідників: карта

Гаряче було і на мар’їнському напрямку, де українські воїни продовжують стримувати загарбників неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Тут вони відбили 14 атак.

Вочевидь, щоб сконцентрувати свої зусилля на цих ділянках фронту, росіяни вперше за тривалий час призупинили свій наступ на куп’янському напрямку. На паузу вони поставили і шахтарський напрямок.

Позатим в зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на запорізькому напрямку Силами оборони відбито чотири атаки противника північніше Приютного та Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на лиманському напрямку українські воїни відбили три атаки ворога в районі Тернів Донецької області. Ще три атаки вони відбили на бахмутському напрямку біля населених пунктів Богданівка та Кліщіївка Донецької області.

Читайте також: Через яке місто росіяни хочуть вийти до адмінкордону Донецької області – військові та аналітики вивчають ситуацію

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на лівобережжі Дніпра росіяни здійснили три безуспішних штурми.

Раніше військовий експерт Костянтин Машовець висловив припущення, що  у найближчому майбутньому росіяни завдадуть рішучого удару, щоб вибити ЗСУ з лівого берега Дніпра.