UA / RU
Підтримати ZN.ua

30 серпня українська ППО знищила 28 крилатих ракет та 15 «шахедів» – Генштаб

Загалом ворог завдав 31 ракетний та 66 авіаційних ударів.

Вчора, 30 серпня, Російська Федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши ракети повітряного базування та іранські ударні дрони “Shahed-136/131”. В результаті успішної бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України було знищено 28 крилатих ракет та 15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Вночі Україну атакували 44 ракетами та дронами, знищено 43 з них

Загалом протягом минулої доби ворог завдав 31 ракетний та 66 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Читайте також: У акваторію Чорного моря виведено малий ракетний корабель "Буян-М" – ОК "Південь"

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 31 серпня, о 23.57 через ракетну небезпеку у Дніпропетровській, Полтавській та Харківській областях оголосили повітряну тривогу. Раніше її оголосили у Донецькій та Запорізькій областях. У Слов′янську та Покровську пролунали вибухи.