UA / RU
Підтримати ZN.ua

3 лютого росіяни масовано атакували на авдіївському напрямку – Генштаб

Під Авдіївкою загарбники штурмували 30 разів.

3 лютого на всіх ділянках фронту зафіксовано 66 бойових зіткнень. Вчора їх було 77. Росіяни масовано атакували виключно на авдіївському напрямку, на який загалом припало 30 ворожих штурми. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на куп’янському напрямку відбито п’ять атак ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області. На лиманському напрямку українські воїни відбили вісім атак окупантів в районах Серебрянського лісництва і Білогорівки Луганської області, а також Тернів та Ямполівки Донецької області. На бахмутському напрямку Силами оборони відбито три атаки росіян неподалік Богданівки та Кліщіївки Донецької області.

Читайте також: ISW: ЗСУ змогли відбити деякі позиції на бахмутському напрямку – карта   

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на авдіївському напрямку українські захисники протягом минулої доби відбили 27 атак ворога біля Новокалинового й Авдіївки та ще 3 атаки поблизу Первомайського Донецької області.

Читайте також: Чого досягли росіяни під Авдіївкою – висновки українських та зарубіжних експертів: карта

На мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника неподалік Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито сім атак. На шахтарському напрямку наші захисники відбили три атаки південніше Золотої Ниви Донецької області. На запорізькому напрямку Силами оборони відбито атаку противника в районі Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на лівобережжі Дніпра росіяни здійснили п’ять безуспішних штурмів.

Раніше повідомлялося, що російські війська з великими труднощами проводять свої атаки на позиції ЗСУ у Кринках, оскільки українські сили повністю контролюють повітряний простір за допомогою безпілотників.