UA / RU
Підтримати ZN.ua

27 жовтня росіяни вдарили по Україні «шахедами» та ракетами трьох типів – Генштаб

При цьому вчора агресори суттєво зменшили кількість авіаційних ударів та артилерійських обстрілів.

Вчора, 27 жовтня, росіяни завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Вони застосували чотири керовані авіаційні ракети Х-59, балістичну ракету Іскандер-М, зенітні керовані ракети С-300/400 та ударні БпЛА типу “Shahed-136/131”. ППО знищила більшість ударних БпЛА та три керовані авіаційні ракети Х-59. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Загалом протягом минулої доби ворог завдав вісім ракетних та 15 авіаційних ударів, 61 раз обстріляв з реактивних систем залпового вогню позиції наших військ і цивільні об’єкти нашої держави. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: Росіяни атакували ракетами Одещину, в Ізмаїльському районі пролунав вибух

Водночас вчора різко скоротилася кількість ворожих авіаційних ударів. Бомбардувань зазнали тільки Новомихайлівка Донецької області та Берислав и Веселе на Херсонщині. Раніше під авіаційні удари потрапляли близько двох десятків населених пунктів у п’яти-шести регіонах.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 80 населених пунктів шести українських регіонів. Цей показник також менший від тих, які фіксувалися раніше.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 28 жовтня, о першій годині ночі "Іскандери" та "Калібри" атакували Запорізьку, Кіровоградську та Дніпропетровську області. У Дніпрі та Кривому Розі пролунали вибухи.