UA / RU
Підтримати ZN.ua

26 серпня в Україні була одна з найдовших повітряних тривог за весь час війни

Скільки в Україні було повітряних тривог з початку війни? А скільки тривала найдовша тривога? Яка вона - статистика війни?

Повітряна тривога в  Києві в понеділок, 26 серпня, стала однією з найдовших за весь час повномасштабного вторгнення Росії. Вона тривала 7 годин 46 хвилин... Але і  то  була не  остання тривога  за  цей день.

Щодня по усій Україні лунають сповіщення про повітряну тривогу. Люди змушені проводити свій час в укриттях, ховаючись від потенційної, а час від часу і реальної загрози. Українці створили сервіс Air-alarms - такий собі сумний рейтинг українських міст, як вони кваліфікували  його - він веде статистику  повітряних тривог  і інших загроз  під  час  війни.

Читайте також: Масований обстріл України: як виглядає метро Києва під час тривоги

Щодня по усій Україні лунають сповіщення про повітряну тривогу. Люди змушені проводити свій час в укриттях, ховаючись від потенційної, а час від часу і реальної загрози.

Найтриваліші повітряні тривоги в Києві: 27 травня 2022 року – 7 годин 55 хвилин та 31 липня 2024 року – 7 годин 14 хвилин.

Київ пережив вже 1224 повітряних тривоги з початку повномасштабного вторгнення, що тривали загалом 1329 годин і 21 хвилину.

Найбільш інтенсивними були останні кілька днів, коли зафіксовано численні короткі тривоги. 

Усього триво в Україні було 45 777, найбільше у Донецькій, Харківській і Запорізькій областях. Найдовша тривог  тривала  годин 31хвилину 18  секунд  у  Харківській області 3.07.2024..

Найбільше вибухів -- на Херсонщині та Сумщині,  найбільше обстрілів - у Дніпропетровській та Харківській областях.

Така вона  - статистика війни...

Читайте також: Незважаючи на повітряні тривоги: один із українських банків почав відкривати підземні відділення

Нагадаємо, зранку 26 серпня росіяни масовано обстріляли Україну, загарбники поцілили по обʼєктах інфраструктури та житлових будинках. Зокрема, у Луцьку окупанти пошкодили багатоквартирний будинок, через що одна людина загинула, також є жертви у Запорізькій області й у Кривому Розі. Окрім цього, є влучання у Рівному, а також у Львівській, Харківській та Полтавській областях. У Київській області росіяни пошкодили два об'єкти інфраструктури та поранили трьох людей, зокрема немовля.я