UA / RU
Підтримати ZN.ua

26 грудня росіяни посилили натиск на лівому березі Дніпра та продовжують атакувати Авдіївку – Генштаб

На всіх ділянках фронту відбулося 80 бойових зіткнень.

26 грудня росіяни дещо зменшили натиск на позиції ЗСУ. На всіх ділянках фронту відбулося 80 бойових зіткнень проти 98-ми напередодні. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема загарбники знову поставили на паузу наступ на шахтарському напрямку.

Найгарячіше, як і раніше, на авдіївському напрямку, де українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Тут Сили оборони протягом минулої доби відбили 13 атак ворога східніше Новобахмутівки, Авдіївки та 16 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області.

Читайте також: Від чергового обстрілу Авдіївки постраждали двоє людей, вони були на подвір'ї будинку

Позатим в зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на мар’їнському напрямку наші воїни продовжують стримувати ворога в районах Новомихайлівки та Побєди Донецької області, де відбито сім атак. На запорізькому напрямку Сили оборони відбили дев’ять атак росіян в районі Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на куп’янському напрямку українські захисники відбили вісім атак ворога в районах Синьківки та північно-східніше Петропавлівки Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

Читайте також: Фітьо розповів про ситуацію на лимано-куп'янському напрямку: карта

На лиманському напрямку Сили оборони відбили 11 атак ворога в районах Серебрянського лісництва Луганської області та Веселого Донецької області.

На бахмутському напрямку наші воїни відбили вісім атак противника біля населених пунктів Богданівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

Читайте також: Армія РФ активізувала наступальні дії на бахмутському напрямку: карта

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку українські захисники продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 14 безуспішних штурмових дій, отримав гідну відсіч та відступив.

Раніше секретар Ради безпеки та оборони України Олексій Данілов повідомив, що невелика частина Мар’їнки все ще перебуває під контролем ЗСУ, але місто фактично знищене, і ситуація там гірша, ніж була з Бахмутом.