UA / RU
Підтримати ZN.ua

22 грудня росіяни більшість своїх сил кинули на авдіївський напрямок – Генштаб

На нього припало більше половини із 75-ти вчорашніх бойових зіткнень.

22 грудня росіяни суттєво зменшили кількість атак на позиції ЗСУ. На всіх ділянках фронту відбулося 75 бойових зіткнень проти 95-ми напередодні. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Більше половини усіх ворожих атак зафіксовано на авдіївському напрямку. Навіть на тлі загального скорочення своїх наступальних дій росіяни продовжують нарощувати тут кількість своїх штурмів. Вчора Сили оборони відбили під Авдіївкою загалом 40 ворожих атак. Напередодні їх було 35.

Читайте також: Росіяни продовжують наступати на Авдіївку та посилили атаки на лівобережжя Херсонщини – Генштаб

Кількість атак на плацдарм, який українські війська утримують на лівому березі Дніпра неподалік Херсону теж дещо збільшилася. Тут ворог здійснив понад 17 безуспішних штурмів проти 12-ти напередодні. Отримав гідну відсіч та із втратами відступив.

Читайте також: Ще 1040 росіян навоювалися до скону. Буквально

Крім того росіяни поновили наступ на шахтарському напрямку, де наші захисники відбили атаку ворога західніше Старомайорського Донецької області. Натомість вчора ворог призупинив свій наступ на лиманському напрямку, де наші захисники напередодні відбили чотири атаки.

Раніше представник Генштабу Естонії полковник Тармо Кундла припустив, що падіння Авдіївки можливе, але воно не дасть росіянам стратегічної переваги.