UA / RU
Підтримати ZN.ua

20 січня росіяни розгорнули потужний наступ на куп’янському напрямку – Генштаб

Усього вчора було зафіксовано 80 бойових зіткнень.

20 січня росіяни дещо зменшили кількість атак українські позиції. На всіх ділянках фронту було зафіксовано 80 бойових зіткнень проти 103 напередодні. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

При цьому на куп’янському напрямку російські війська посили свій натиск ледь не в двічі. Вчора наші захисники відбили тут 21 ворожу атаку біля Синьківки, Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

Читайте також: Який населений пункт на куп'янському напрямку захопили росіяни і чим це загрожує українським військам – карта

Позатим в зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на лиманському напрямку ЗСУ відбили шість атак неподалік Тернів та Ямполівки Донецької області та ще сім атак в районах Серебрянського лісництва та Білогорівки Луганської області. На бахмутському напрямку Сили оборони відбили вісім атак ворга поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Сили оборони протягом минулої доби відбили 11 атак ворога в районі Авдіївки та ще 12 атак південніше Сєверного, Водяного, Первомайського та Невельського Донецької області.

Читайте також: Росіяни захопили «Царську охоту» у передмісті Авдіївки, експерти міркують чи вдасться ЗСУ стабілізувати ситуацію: карта

На мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати окупантів біля Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито шість атак. На Запорізькому напрямку наші захисники відбили атаку противника західніше Вербового Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив шість безуспішних штурмів позицій наших військ.

Раніше повідомлялося, що Українські сили нещодавно відновили спроби переправитися через Дніпро після того, як на річці розтанув лід.