UA / RU
Підтримати ZN.ua

20 квітня росіяни поновили наступ на на куп’янському напрямку та посилили натиск на решті – Генштаб

Загалом вчора було зафіксовано 115 бойових зіткнень.

20 квітня на всіх ділянках фронту було зафіксовано 115 бойових зіткнень. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

На куп’янському напрямку, де перед тим росіяни зробили паузу у своїх штурмах, вони, за підтримки авіації, два рази атакував позиції наших захисників в районі Стельмахівки Луганської області.

На лиманському напрямку росіяни 10 разів атакували позиції наших захисників в районах населеного пункту Терни Донецької області.

На бахмутському напрямку наші воїни відбили 28 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Кліщіївка, Іванівське та Новий Донецької області.

Читайте також: Військовий пояснив, як окупація Часового Яру допоможе росіянам вийти на адмінкордони Донеччини

На авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 32 атаки в районах населених пунктів Семенівка, Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Уманське, Яснобродівка, Невельське та Олександропіль Донецької області.

На новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 25 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Читайте також: Росіяни кажуть, що захопили під Мар'їнкою село, яке відкриє їм шлях на Вугледар: карта

На оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації 4 рази атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, окупанти здійснили 3 безуспішні атаки на позиції наших військ.

Раніше повідомлялося, що росіяни у найближчі тижні, ймовірно, активізують свої наступальні операції та повітряні удари, щоб завдати Україні якомога більше шкоди, доки вона отримає військову допомогу від США.