UA / RU
Підтримати ZN.ua

20 грудня росіяни завдали Україні п’ять ракетних та 68 авіаційних ударів – Генштаб

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів восьми українських регіонів.

В ніч проти 21 грудня росіяни атакували Україну, застосувавши 35 БпЛА типу Shahed-136/131. Протиповітряна оборона знищила 34 ударні дрона ворога. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Загалом вчора, 20 грудня, ворог завдав п’ять ракетних та 68 авіаційних ударів, 88 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню позиції наших військ і цивільні об’єкти нашої держави. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: РФ на Херсонщині вдарила по навчальних закладах і медустанові. Серед постраждалих четверо дітей

Авіаційних ударів зазнали 13 населених пунктів Харківської, Донецької та Херсонської областей. Більшість всіх ударів – вісім – припали на Донеччину. Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів восьми українських регіонів.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 21 грудня, росіяни атакували Україну "шахедами" та КАБ-ами, били з артилерії, у Херсонській та Миколаївській областях пролунали вибухи.