UA / RU
Підтримати ZN.ua

2 грудня росіяни поновили наступ на шахтарському напрямку – Генштаб

Загалом на фронті зафіксовано 88 бойових зіткнень.

2 грудня на всіх ділянках фронту відбулося 88 бойових зіткнень. Найгарячіше було на бахмутському та авдіївському напрямках, на яких бійці ЗСУ відбили 21 та 25 атак відповідно. Агресор поновив свій наступ на шахтарському напрямку, де на кілька днів був призупинив свої атаки. Вчора ворог вів тут штурмові дії в районах південно-східніше Вугледару та західніше Старомайорського Донецької області. Тут наші воїни відбили три атаки. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: У ЗСУ розповіли, як безперервні дощі впливають на бойові дії на авдіївському напрямку

Крім того в зоні відповідальності Оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) “Хортиця” на куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, північно-східніше Петропавлівки та Іванівки Харківської області, а також біля Стельмахівки Луганської області, де Сили оборони відбили сім атак. На лиманському напрямку в районі Серебрянського лісництва Луганської області ЗСУ відбили чотири атаки.

Читайте також: Росіяни трохи зменшили кількість атак на куп'янському напрямку – Фітьо

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де сили оборони відбили 11 атак. На запорізькому напрямку ворог 12 разів безуспішно намагався повернути собі позиції в районах південніше Роботиного, західніше та північно-західніше Вербового Запорізької області.

Читайте також: ЗСУ вибили росіян з тактичних висот у Вербовому та по дорозі Новопокровка-Пологи: карти

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на херсонському напрямку сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах противника.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ ефективно використовують безпілотники та артилерію на лівому березі Дніпра, руйнуючи логістику Росії в цьому районі. Через це росіянам не вдається наступ на позиції ЗСУ в районі Кринок.